Wij hebben de exclusieve jachtrechten op Ford & Etal Estates en Hetton Estate. Deze landgoederen grenzen nagenoeg aansluitend aan elkaar en hebben een gezamenlijke oppervlakte van ruim 6500 hectare.

Ford & Etal Estates

Ford & Etal Estates is eigendom van Lord Joicey en is gelegen in een schitterend heuvellandschap in het meest noordelijke gedeelte van Engeland. Tussen de plaatsen Wooler en Coldstream bevindt zich dit ruim 4800 hectare grootte landgoed. Het gevarieerde landschap bestaat uit een combinatie van bos, weide, akkerbouw en heide. Tevens is er veel water aanwezig in de vorm van de rivier de Till en zijn er verschillende meren en poelen.

Ford & Etal Estates staat bekend om zijn gedreven fazantenjacht van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast biedt het volop mogelijkheden voor voor-de-voet jacht. Onder de juiste weersomstandigheden is er jaarlijks in december en januari een hoge houtsnip populatie aanwezig.

Wij hebben hier de beschikking over 2 karakteristieke jachthutten waar we lunchen en na afloop van de jacht nagenieten bij de openhaard onder het genot van een borrel.

Hetton Estate

Het nabij gelegen Hetton Estate is eigendom van een Nederlandse familie met veel passie voor de jacht. Op 1750 hectare bieden wij hier zeer gevarieerde jachtmogelijkheden op fazanten, patrijzen, eenden en ander kleinwild. Strategisch aangelegde wildakkers in combinatie met bestaande en nieuwe aangeplante bossen maken Hetton Estate een waar jacht eldorado. Verschillende eendenpoelen voor zowel gedreven eenden als eenden op de avondtrek geven extra variëteit aan de jacht.

Op dit landgoed hebben we de beschikking over een zeer exclusieve jachthut die van alle gemakken is voorzien. Op beide landgoederen zijn we continue bezig om de jacht verder te verbeteren. Dit resulteert niet alleen in het verbeteren van bestaande driften maar we creëren ook nieuwe driften. Zo kunnen we ook onze meest loyale cliënten steeds weer met nieuwe driften blijven verassen.

Omgeving

Onze jacht is gelegen in Northumberland, de meest noordelijke provincie van Engeland. Naast jagen bied deze provincie tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden. Indien uw niet jagend gezelschap niet wenst mee te gaan op jacht is er genoeg te doen in de omgeving.

Plaatsen in de buurt die het zeker waard zijn om te bezoeken zijn Morpeth, Wooler,
Berwick upon Tweed en Alnwick. Northumberland heeft een schat aan kastelen, parken, (antiek) winkels en karakteristieke Engelse horeca.

Naast wandelen en vissen, kunt u bij ons in de omgeving uitstekend golfen. Onderstaand treft u aantal links aan voor activiteiten in de omgeving:

Toeristeninfo:

www.visitnorthumberland.com

Golfbanen:

www.goswicklinksgc.co.uk

www.bamburghcastlegolfclub.co.uk

www.seahousesgolf.co.uk

www.dunstanburghcastlegc.co.uk

Kastelen en parken:

www.chillingham-castle.com

www.alnwickcastle.com